Jestem/ będę w podobnej sytuacji (wymiana pompy na 11) i doradzono mi że na korektę, delikatnie mogę pojechać (mam ponad 200km). Ale delikatnie !
[O1] co zaślepić odmę czy egr
Zwiń
X
-
[O1] co zaślepić odmę czy egr
Witam
mam pytanie i po przeszperaniu forum już sam nie wiem,problemem jest że staje geometria w turbinie(teraz już trzeci raz),żeby uniknąć problemu z tego co wyczytałem trzeba zatkać egr albo zaslepić odmę,albo egr+odma.Czy to może być powodem stającej geometrii w turbinie?
znalazłem podkładki do EGR :
żona też użytkuje auto,także wychodzi też jazda po mieście.
silnik 110 ASV
Pozdrawiam
-
-
Zaślepia się tylko EGR. Odmę możesz ewentualnie "odprowadzić" pod podwozie, aby cały "syf" z odmy spływał pod auto. Ale najlepiej zaślepić EGR (oczywiście na zimnym silniku), a przewód odmy porządnie wyczyścićDoświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Eidos71Zaślepia się tylko EGR. Odmę możesz ewentualnie "odprowadzić" pod podwozie, aby cały "syf" z odmy spływał pod auto. Ale najlepiej zaślepić EGR (oczywiście na zimnym silniku), a przewód odmy porządnie wyczyścić
te podkładki zaślepia sie na przewód metalowy który łączy turbo z egr?
czy będzie wywalał błąd?
Komentarz
-
-
zaslepienie egr-a i odmy nie pomoze na zapiekajaca sie geometri .powodem zapiekania sie geometri to PSJ i jezdzenie dieslem po 10 km do pracy i spowrotem .jesli masz vag-a to zrób logi dynamiczne z bloku 3 8 11 bo nie koniecznie musi byc to wina zacinajacej sie geometridiagnostyka vag 602-614-253
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez german81zaslepienie egr-a i odmy nie pomoze na zapiekajaca sie geometri .powodem zapiekania sie geometri to PSJ i jezdzenie dieslem po 10 km do pracy i spowrotem .jesli masz vag-a to zrób logi dynamiczne z bloku 3 8 11 bo nie koniecznie musi byc to wina zacinajacej sie geometri
[ Dodano: Nie 12 Lut, 12 12:17 ]
oczywiście N75 też zmieniony
Komentarz
-
Komentarz